TVAROHOVÝ STROUHANÝ KOLÁČ
Strouhaný koláč
Na 1 plech potřebujete: 45 dkg hladké mouky, 5 dkg kakaa (množství si určete sami podle toho, jak chcete mít tmavé těsto), 15 dkg cukru moučka, 1 prášek do pečiva, 25 dkg rostlinného tuku na pečení, 1 žloutek a 4 lžíce mléka. Na náplň je třeba 4 měkké tvarohy, 15 dkg cukru, 1 lžíci solamylu nebo vanilkového pudinku, 3 žloutky a sníh ze 4 bílků.
Postup:
Z uvedených ingrediencí zpracujte těsto, které rozdělte zhruba na 2 části – jednu o trochu větší a jednu menší. Obě části těsta nechte ztuhnout 2 hodiny v lednici (já jsem pro urychlení dala do mrazáku). Větší část nastrouhejte na hrubém struhadle na vymazaný a vysypaný plech. V misce smíchejte všechny ingredience na náplň a rovnoměrně ji pak rozetřete na těsto a posypte nastrouhanou částí. Koláč vložte do předehřáté trouby a pečte prvních deset minut na 175 a pak další půlhodinu na 165 stupňů Celsia.“