Rumunské kokosové řezy
Rumunské kokosové řezy
Suroviny
- 500 g hladké mouky
- 150 g cukru
- 1 prášek do pečiva
- 1 lžíce kakaa
- Nyní v akci
- 1 vejce
- 120 g másla
- 100 ml mléka
- Vše smícháme dohromady a rozdělíme na 2 díly.
- Kokosová hmota:
- 6 bílků
- 200 g cukru
- 200 g kokosu
- 150 ml mléka (horkého)
- Krém:
- 6 žloutků
- 6 lžic hladké mouky
- 250 g cukru
- 300 ml mléka
- 250 g másla
- 100 g čokolády (nastrouhat na krém)
Postup přípravy receptu
-
Kokosová hmota: Našleháme tuhý sníh z bílků, postupně přidáváme cukr.
-
Kokos přelijeme horkým mlékem. Necháme vychladnout.
-
Přidáme k našleháním bílkům.
-
Polovinu těsta dáme na plech z pečicím papírem. Přidáme bílkovou hmotu. Přikryjeme 2 polovinou, propícháme vidličkou.
-
Pečeme při 200° asi 40 min. Necháme vychladnout.
-
Krém: Žloutky smícháme s moukou a cukrem. Uvaříme v mléce jako puding.
Necháme vychladnout. Vmícháme do našlehaného másla. -
Natřeme na řezy a nastrouháme čokoládu.