Recepty
Rafaelo řezy.
Jedna 2dcl.sklenka moučkového cukru, 1/2skl.oleje, 3vejce ušlehat do pěny,přidat 2skl.polohrubé mouky, 1skl. vlažného mléka, 1prášek do pečiva,vymícháme těsto, vylijeme na vymazaný,vysypaný plech a upečeme.Vychladlý piškot potřeme pikantním džemem a kokosovou kaší:Uvaříme kaši ze 5dcl.mléka, 5lžic polohrubé mouky a 1vanilkového cukru.Do horké směsi zamícháme 12dkg strouhaného kokosu a necháme vychladnout.Mezitím vyšleháme 25dkg másla s 18dkg moučkového cukru a smícháme s vychladlou kaší.Moučník na povrchu silně posypeme strouhaným kokosem.Necháme v chladu a krájíme libovolné řezy.DOBROU CHUŤ!
Pařížské řezy.
Dvě 2dcl sklenky polohrubé mouky, 1skl.moučkového cukru,1/2skl.oleje, 1skl.mléka, 3vejce, 2lžíce kakaa, 1prášek do pečiva.Všechny suroviny smícháme,těsto vylijeme na vymazaný,vysypaný plech a upečeme.Vychladlé potřeme pařížským krémem.Do kastrůlku dáme 3šlehačky,nalámeme na kousky 3tyčinky,,Ledových kaštanů"a vaříme do rozpuštění.Necháme do druhého dne vychladit v ledničce,pak vyšleháme a rozetřeme na upečený plát piškotu.Můžeme posypat nakrájenými mandlovými lupínky nebo nastrouhanou čokoládou Margot.