PÉŘOVÁ BUCHTA
23. 5. 2011
Péřová buchta
Ingredience
- 4 žloutky
- 20 dkg cukru
- 20 dkg polohrubé mouky
- 1 dcl vody
- 1 dcl oleje
- 1 prdopeč
- sníh z bílků
- 1 litr mléka
- 2 čokoládové pudinky
- cukr
- vanilkový cukr
- 2 kysané smetany
- skořicový cukr
mírně náročné | |
60 minut | |
4 osoby | |
dostupné |
Návod k přípravě
Piškot: 4 žloutky,20dkg cukru,20 dkg polohrubé mouky,1 dcl vody,1 dcl oleje,1 prdopeč,+ sníh z bílků. Zpracuje se těsto na piškot běžným způsobem. Těsto se naleje na dobře vymaštěný plech (vysoký plech). Dále si uděláte z 1 litru mléka a dvou čokoládových prášků pudinkových,3 lžic cukru a jednoho vanilkového cukru pudink. Ještě teplý pudink nalejete na to syrové piškotové těsto,hezky rovnoměrně,ale neroztírat. Takto se to dá péct. Teď upozornění,to je dost důležité!!! Trouba musí být hodně rozpálená nejlépe na 250 stup. Vložte plech a asi za 5 minut stáhněte na 200 stup. a pečte. Peče se do hotova. Když je buchta upečená (pudink s těstem vytvoří zajímavé bochánky) tak na ještě horkou buchtu nalejte 2 kysané smetany a posypte dvěma balíčky skořicového cukru.