Paštika z kuřecích jater
Paštika z kuřecích jater
1 kg jater, 1 šlehačka (200 ml), 1 míslo, 1 střední cibule, 3 stroužky česneku, čerstvý tymián (nebo sušený), sůl, pepř, paštikové koření.
Zpěnit cibuli + drcený česnek + játra na kostičky, tymián, 100 ml šlehačky, sůl, pepř, paš.koření - dusit na pánvi doměkka. Přidat máslo, zbylou šlehačku a rozmixovat.
Dávám do anglickou slaninou vyložených srnčích hřbetů ( jsou tak 2 podle velikosti) a můžu přidat mandlové lupínky, nebo kapary, nebo naložený pepř, nebo brusinky. Kuřecí nechávám hladkou, do zvěřinové právě něco přidávám. Paštika je fakt výborná, hlavně rychlá ( jádra jsou měkká v cukuletu), ovšem musí se tak do týdne sníst.