NESCAFÉ ŘEZY
23. 5. 2011
Nescafé buchta nebo řezy
Rychlá snadná buchta.
Záleží jen na vás, jak si buchtu nazdobíte. Jestli dáte na buchtu krém nebo necháte základní recept. Recept jsem slyšela před několika lety z rádia.
Ingredience
- 30 dkg polohrubé mouky
- 15 dkg moučkového cukru
- 10 dkg másla (tuku)
- 3 lžíce oleje
- 3 vejce
- 1 lžíce Nescafé nebo jiné granul. kávy
- 3 lžíce kakaa
- 1/4 l mléka
- 1 lžíce rumu
- 1 prášek do pečiva
- Poleva:
- 1 čokoláda na vaření
- 1 zakysaná smetana
snadné | |
45 minut | |
6 osob | |
dostupné |
Návod k přípravě
1 lžíce = polévková lžíce plech = vysoký pekáč
Postup: Vejce ušleháme s cukrem, zašleháme tuk s olejem, mouku smícháme s kakaem a práškem do pečiva a přimícháme k ušlehanému těstu. V teplém mléce rozmícháme kávu, přidáme rum a pomalu vmícháme do těsta. Pečeme ve vyhřáté troubě na 170°C.
Po vychladnutí jsem buchtu potřela slabě marmeládou (nemusí být) a poté čokoládovou polevou.
Poleva: Rozpustit nad párou čokoládu a smíchat ji se zakysanou smetanou.
Postup: Vejce ušleháme s cukrem, zašleháme tuk s olejem, mouku smícháme s kakaem a práškem do pečiva a přimícháme k ušlehanému těstu. V teplém mléce rozmícháme kávu, přidáme rum a pomalu vmícháme do těsta. Pečeme ve vyhřáté troubě na 170°C.
Po vychladnutí jsem buchtu potřela slabě marmeládou (nemusí být) a poté čokoládovou polevou.
Poleva: Rozpustit nad párou čokoládu a smíchat ji se zakysanou smetanou.