Moravské koláče
Moravské koláčky
Suroviny
- 400 g polohrubé mouky
- 70 g hladké mouky
- 125 g cukr krupice
- Nyní v akci
- 1 lžička krupicového cukru
- Nyní v akci
- 42 g droždí
- 250 ml mléka
- 150 g másla
- 4 žloutky
- povidla
- drobenka
- cukr krupice
- máslo
- polohrubá mouka
- Tvarohová náplň
- 300 g tvarohu
- 50 g cukru
- 1 lžička vanilkového pudingu
- 1 lžíce rozinek
- trochu rumu
Postup přípravy receptu
-
Oba druhy mouky prosejeme do mísy, přidáme cukr a vykynutý kvásek z droždí, 1 lžičku cukru a 2 lžíce mléka. Vmícháme zbývající mléko, rozpuštěné máslo a 3 žloutky.
-
Uhněteme hladké těsto, které necháme kynout a odkrajujeme z něj lžící kousky. Zakulatíme je a vytvoříme placičky. Naplníme je utřeným tvarohem, uzavřeme a klademe na plech.
-
Necháme chvilku nakynout cca 10 min.
-
Středy koláčků vytlačíme vajíčkem a do vzniklého důlku dáme povidla. Okraje potřeme rozšlehaným zbývajícím vajíčkem a posypeme drobenkou.
-
Pečeme ve vyhřáté troubě při 160 až 170 stupních asi 35 minut.
-
Vychladlé koláče pocukrujeme.
-
Tvarohová náplň:
Tvaroh utřeme s cukrem a pudingovým práškem a přimícháme rozinky a rum.