Křehké jablkové řezy
Křehký jablkový řez
Suroviny
- těsto
- 500 g polohrubé mouky
- 250 g hery
- Nyní v akci
- 3 lžíce cukru krupice
- Nyní v akci
- 3 lžíce mléka
- Nyní v akci
- 1 prášek do pečiva
- náplň
- 1,5 kg jablek
- 12 lžic cukru krupice
- 3 vanilkové pudinky (prášek)
Postup přípravy receptu
-
Ze surovin na těsto zpracujeme těsto a to rozdělíme na 2 díly.
-
Připravíme si náplň: jablka nastrouháme na plátky na struhadle na okurky, promícháme s cukrem a pudinkovým práškem.
-
První díl těsta vyválíme na velikost plechu a dáme na dno plechu (pokud nejde vyválet, já roztlačím rukama přímo na plechu). Na těsto rozprostřeme náplň a přikryjeme druhým dílem těsta. Pečeme na 175°C asi 30 - 45 minut, dokud povrch nezrůžoví.
-
Necháme vychladnout a nejlepší jsou řezy vychlazené v ledničce. Těsto je křehké a náplň se pečením změní na pudink s jablíčky. Mňam. Moc dobré a je možné podávat se šlehačkou, to si všichni moc chválí.