KOKOSOVO-PUNČOVÉ ŘEZY
23. 5. 2011
Kokosovo-punčové řezy
Řezy jsou dobré, vyzkoušejte.
Na punčovou náplň můžeme použít i jiné kompotované ovoce.
Ingredience
- 8 vajec (z bílků sníh)
- 40 dkg moučkového cukru
- 35 dkg polohrubé mouky
- 1 prášek do pečiva
- Punčová náplň:
- 1 meruňkový kompot 0.7 l
- 0.1 l rumu (podle chuti)
- pikantní džem dle výběru
- menší piškotový plát
- který
- odřízneme z upečeného piškotu
- Kokosová náplň:
- 13 dkg kokosové moučky
- 0.2 l mléka
- 1 vanilkový cukr
- 20 dkg moučkového cukru
- 25 dkg másla
- Poleva:
- 2 čokolády na vaření
- 2 zakysané smetany
mírně náročné | |
90 minut | |
11 osob | |
dostupné |
Návod k přípravě
velikost plechu 40 x 33 cm
Žloutky našleháme s cukrem do pěny, postupně zašleháváme 6 lžic teplé vody, pak přimícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva a tuhý sníh z 8 bílků. Pečeme ve vyhřáté troubě asi 170°C.
Upečený a vychladlý plát prořízneme po délce na dva díly tak, aby spodní díl byl silnější (vrchní díl použijeme na punčovou náplň).
Spodní díl zakapeme rumem, potřeme džemem, punčovou náplní a na ní naneseme kokosovou náplň. Povrch moučníku posypeme strouhaným kokosem nebo polejeme čokoládovou polevou.
Příprava punčové náplně: Slabší piškotový plát rozdrobíme a zvlhčíme rumem. Meruňkový kompot rozmixujeme s polovinou kompot. šťávy, přidáme k piškotové směsi a všechno spolu smícháme. Pokud je náplň hodně hustá, přimícháme ještě šťávu z kompotu.
Příprava kokosové náplně: Mléko dáme vařit, do horkého přidáme kokosovou moučku, vanilkový cukr, sejmeme z ohně, promícháme a necháme vychladnout. Máslo utřeme s moučkovým cukrem, po částech přidáváme kokos. hmotu a důkladně promícháme.
Poleva: čokolády rozpustíme ve vodní lázni a hned do nich přimícháme zakysané smetany.
Žloutky našleháme s cukrem do pěny, postupně zašleháváme 6 lžic teplé vody, pak přimícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva a tuhý sníh z 8 bílků. Pečeme ve vyhřáté troubě asi 170°C.
Upečený a vychladlý plát prořízneme po délce na dva díly tak, aby spodní díl byl silnější (vrchní díl použijeme na punčovou náplň).
Spodní díl zakapeme rumem, potřeme džemem, punčovou náplní a na ní naneseme kokosovou náplň. Povrch moučníku posypeme strouhaným kokosem nebo polejeme čokoládovou polevou.
Příprava punčové náplně: Slabší piškotový plát rozdrobíme a zvlhčíme rumem. Meruňkový kompot rozmixujeme s polovinou kompot. šťávy, přidáme k piškotové směsi a všechno spolu smícháme. Pokud je náplň hodně hustá, přimícháme ještě šťávu z kompotu.
Příprava kokosové náplně: Mléko dáme vařit, do horkého přidáme kokosovou moučku, vanilkový cukr, sejmeme z ohně, promícháme a necháme vychladnout. Máslo utřeme s moučkovým cukrem, po částech přidáváme kokos. hmotu a důkladně promícháme.
Poleva: čokolády rozpustíme ve vodní lázni a hned do nich přimícháme zakysané smetany.