Klášterní řezy
13. 6. 2011
Klášterní řezy
u nás se peče na dvakrát
Použité ingredience
- 35dkg hl.mouky
- 7dkg másla pouze povolit v mikr.troubě
- 6dkg cukru moučky1 pol. lžíce amonia
- 2 celá vejce
- 4 pol.lžíce mléka vlažné
- 2 ks čokolády na vaření
- Krém
- 25dkg másla
- 30dkg moučk.cukru
- 1/2 mléka
- 10dkg hr.mouky
Návod k přípravě
Než začneme zadělávat těsto uvaříme si hustou kaši z 1/2 mléka a 10dkg hr.mouky,mícháme aby se neutvořily hrudky necháme vychladnout.
Na vál prosejeme mouku přidáme máslo,cukr,vejce mléko a nakonec amonium.Vše pořádně zpracujeme až se na těstě tvoří puchýřky.Rozdělíme si těsto na 4 stejné dílky a vyválíme placky o velikosti plechu a upečeme na pečícím papíru. 160-180°c tak 10min.
Tak kaše nám vychladla , vyšleháme 25dkg másla s 30dkg cukru a postupně po malých dávkách přidáváme kaši a třeme můžeme i ručním šlehačem.Když je krém hotov potíráme placky a skládáme jednu na druhou.Hořejší placka zůstane prázdná na tu rozpustíme čokoládu a rozetřeme.Uložíme do lednice alespoň přes noc placky změknou. Krájíme nožem namočeným v horké vodě aby čokoláda nepopraskala.Dobrou chuť
Na vál prosejeme mouku přidáme máslo,cukr,vejce mléko a nakonec amonium.Vše pořádně zpracujeme až se na těstě tvoří puchýřky.Rozdělíme si těsto na 4 stejné dílky a vyválíme placky o velikosti plechu a upečeme na pečícím papíru. 160-180°c tak 10min.
Tak kaše nám vychladla , vyšleháme 25dkg másla s 30dkg cukru a postupně po malých dávkách přidáváme kaši a třeme můžeme i ručním šlehačem.Když je krém hotov potíráme placky a skládáme jednu na druhou.Hořejší placka zůstane prázdná na tu rozpustíme čokoládu a rozetřeme.Uložíme do lednice alespoň přes noc placky změknou. Krájíme nožem namočeným v horké vodě aby čokoláda nepopraskala.Dobrou chuť