Hrnkový koláč s jablky
23. 10. 2011
hrnkový koláč
Rychlý zákusek se na stole dlouho neohřeje.Je totiž štavnatý a vláčný a udělá radost celé rodině.
Použité ingredience
- 2 hrnky polohrubé mouky
- 1 a 1/2 hrnku moučkového cukru
- 1/2 sáčku prášku do pečiva
- 1 kg jablek
- 2 lžičky skořice
- 4 vejce
- 1 hrnek mléka
- 2/3 kostky másla
- kousek na vytření plechu
Návod k přípravě
Mouku promícháme s moučkovým cukrem a práškem do pečiva.Jablka oloupeme,a nastrouháme nahrubo.Plech vymažeme máslem a rozprostřeme na něj nejprve polovinu moučné směsi,pak jablka.Ovoce zasypeme skořicí a zbylou moukou.Vejce rozšleháme v mléce a rovnoměrně rozlijeme na plech.Po celé ploše rozložíme vločky másla.Plech dáme do předehřáté trouby.Koláč pečeme asi 30 minut.