ČOKOPOKUŠENÍ
23. 5. 2011
Čokopokušení
nepečený čokoládový zákusek
Ingredience
- 25 dkg čokolády na vaření
- 12.5 dkg másla
- 2 kelímky smetany na ušlehání (šlehačky)
- 20 dkg čajových sušenek nebo děts. piškotů
- 1 dcl rumu
- 1 dcl vody
snadné | |
30 minut | |
4 osoby | |
dostupné |
Návod k přípravě
- Formu na biskupský chlebíček (nebo srnčí hřbet) vyložte fólií na potraviny. Čokoládu rozpustit v kastrolku (misce) nad hrncem s mírně vřící vodou, přidejte pokrájené máslo a promíchejte. Odstavte a nechte chvíli vychladnout. Dvě třetiny šlehačky vyšlehejte dotuha a postupně zatřete k čokoládě. Pořádně promíchat. Několik sušenek namočte v rumu smíchaného s vodou, položte na dno formy a přelijte čokoládou. Takto postupujte dál. Poslední vrstvu by měli tvořit sušenky. Ty namáčejte postupně - jinak by příliš nasákly a zbytečně by se drobily. Formu přetáhněte fólií, a nechte aspoň 4 hodiny ( ale klidně i přes noc ) v chladu. Před podáváním ozdobíme zbylou šlehačkou do které jsem přidala ztužovač a čokoládovými hoblinkami nebo jinak ozdobit.
Já jsem použila formu na srnčí hřbet a kulaté piškoty. Ke dvěma čokoládám na vaření jsem přidala jednu čokoládku Kaštany.
Já jsem použila formu na srnčí hřbet a kulaté piškoty. Ke dvěma čokoládám na vaření jsem přidala jednu čokoládku Kaštany.